ДОБРО УТРО!

В 7 ч. тази сутрин температурата на въздуха във Варна е 11°, които се усещат като 11°. Облачно е. Влажността на въздуха е 95%. Атмосферното налягане е 1011 милибара. Вятърът е от изток със скорост 6 км/ч. През деня ще остане облачно и ще вали дъжд. Чак в късния следобед облачността ще се разкъса, но валежите ще продължат. Максимални температури ще достигнат 13°.

Слънцето изгрява в 6,30 ч. и залязва в 19,48 ч.

В Добрич градусите в този час са 9 и се усещат като 7°. Вали дъжд. Влажността на въздуха е 100%. Вятърът е от изток със скорост 12 км/ч. Ще остане облачно с дъжд, в следобедните часове и гръмотевична буря. Максималните температури ще достигнат до 14°.

12° сочат термометрите в момента в Бургас, които се чувстват като 12°. Има мъгла. Влажността на въздуха е 95%. Вятърът е от югозапад със скорост 4 км/ч. До обяд ще бъде облачно и ще вали дъжд. По обед облачността ще се разкъса, но валежите ще продължат до вечерта. Максималните дневни температури ще достигнат 16°.

Облачно е и над Шумен. Температурата на въздуха е 10°, които се усещат като 9°. Влажността е 100%. Вятърът е североизточен със скорост 6 км/ч. Денят ще е облачен с превалявания от дъжд. Максималната температура ще достигне 14°.

Днес над цялата страна ще преобладава облачно време. Временни разкъсвания на облачността ще има над Южна България.

На много места ще има валежи, след обяд в южните райони с гръмотевици.

През нощта значителни валежи се очакват главно в северната половина от страната, а през деня – в планинските райони.

Ще духа слаб до умерен североизточен вятър.

Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°, а максималните – между 12° и 17°.

През нощта срещу неделя валежите ще продължат.

СНИМКА rns