42-годишна жена от Долни чифлик получи условна присъда за това, че изтеглила 4510 лв. от две банкови карти на непознати.

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и обвиняемата Фатме Ахмед, от Долни Чифлик, като отложи изтърпяването на 6 месеца лишаване от свобода в 3-годишен изпитателен срок.

Според обвинението в периода от 13.10.2017г. до 11.12.2017г., в к.к. Шкорпиловци, в условията на продължавано престъпление Фатме, използвала две чужди бакови карти и успяла да изтегли солидна сума от тях. В първият случай само за денонощие от 13 до 14 октомври 2017. Фатме Ахмед чрез шест трансакции присвоила от Стефани Г. 3970 лв. Второто престъпление е извършено два месеца по-късно на 11.12.2017г., когато неправомерно изтеглила на два пъти сумата от 540 лева от картата на Юлияна К.

За извършеното престъпление, подсъдимата приема да й бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, изпълнението на което се отлага  за срок от 3 години. Неправомерно изтеглените суми са били възстановени на пострадалите.

За престъплението на Фатме е възложена и възпитателна работа при ПУ – гр. Долен чифлик при IV РПУ–Варна.

Освен наказанието Фатме Ахмед ще трябва да заплати и направените по делото разноски от 438,01 лв. в полза на държавния бюджет, по сметка на ОД на МВР – Варна.

Определението на Окръжен съд – Варна е окончателно и не подлежи на обжалване.

RNS