Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд мъж, произвеждал и държал наркотични вещества с цел разпространение и прекурсори за производството им на стойност близо 38 000 лева, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура.   

43-годишният Стефан Я. е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна с три обвинения.

На 1 септември 2017 г. подсъдимият направил опит да произведе хероин. При влизане на полицейските служители в дома му били намерени 103,5 литра течност. На същата дата при претърсване на дома му, където наркопроизводителят живеел с детето си, полицията открива  произведени от него наркотични вещества с цел разпространение. Стойността им възлиза на 37 186 лева. Намерени са още и 371,15 грама морфин.

Чрез различни химически способи той успял да произведе метамфетамини и амфетамини. При претърсването на жилището са намерени и прекурсори, съоръжения и материали за производство на наркотични вещества и това е третото обвинение срещу Стефан Я. Наличието им Стефан обяснил с експерименти с любознателна цел.

След разкриване на престъпната му дейност Стефан Я. бил задържан с постановление на Окръжната прокуратура. Подсъдимият вече е приведен във варненския затвор. Той е осъждан през 2014 г. за държане на материали за производство на амфетамини, като му било наложено наказание 2 години лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок.

снимката е июстративна
RNS