Водач от добричко село, шофирал с 3,55 промила алкохол, влиза в затвора за 6 месеца и е лишен от право да управлява МПС за 2 години след споразумение, което днес е сключил с прокуратурата в Генерал Тошево.

40-годишният Антон В. ще изтърпи ефективна присъда от 6 месеца лишаване от свобода при общ режим за управление на лек автомобил с рекордните 3,55 промила алкохол.

Подсъдимият е бил предаден на съд по бързо производство от Районната прокуратура в Генерал Тошево, след като на 18 септември тази година в село Росица е било установено, че управлява колата си в нетрезво състояние.

В съда 40-годишният мъж се признал за виновен и сключил споразумение, което Районният съд одобрил. С него Антон В. приел да изтърпи ефективното наказание, както и да бъде лишен от право да управлява автомобил за срок от 2 години.

Той вече е бил осъждан за същото престъпление през 2016 г. Тогава шофирал автомобила си с 3,75 промила алкохол в кръвта. Наложеното му наказание е било 3 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок. Наказанието му е изтърпяно през декември миналата година. Само 9 месеца по-късно осъденият отново е управлявал пиян.

Споразумението влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.

RNS