Каква проверка ще направи прокурор, който не се е сезирал за натиск от вече бившия депутат Живко Мартинов по тема, свързана с Петър Малджиев? Какви резултати да се очакват от професионалист, преглътнал недопустимото вмешателство на представител на законодателната власт в върху човек от независимата съдебна власт?

Това се питат добричлии, след като стана ясно, че окръжният прокурор Пламен Николов се бил заел с казуса: Настанени полицаи в хотел на обвиняем по делото „суджукгейт“.

Въпросната проверка беше поискана от бившия вътрешен министър Румен Петков, настоящ лидер на партия АБВ.

Вече 7 дни Пламен Николов се чуди как да отговори на въпроса: „В хотел на обвиняем ли са настанени командированите за юли и август полицаи в Кранево?“.

RNS вече писа, че по напълно неясни критерии за командированите в Кранево полицаи е избран хотел „Добруджа“, собственост на Малджиев, близък приятел с Живко Мартинов. Двамата имат повдигнати серия от обвинения за тежки криминални престъпления. Едно от тях на Мартинов е за натиск над шефа на държавните обвинители в Добрич.

По думите на главния прокурор Сотир Цацаров, Николов не само не се е сезирал, но е пропуснал и да уведоми горестоящ прокурор за това, че от него се иска прикриване на вината на зам.-министър, убил двама души в катастрофа.

Кой и защо избра хотел „Добруджа“ и с какво горките полицаи, командировани в Кранево, са по-„лоши“ от колегите си, настанени в хотел в Балчик, че да бъдат в пъти по-лоши условия, до момента е пълна тайна.

На какъв принцип е избран хотелът в Кранево смислен отговор пред RNS не може да даде кметът на селото Румен Николов. Мълчи и кметът на Балчик – Николай Ангелов, който „не разбирал защо е този шум, като нощувката е 15 лв.“

10 дни от името на главния секретар на МВР – Младен Маринов, се чудят как да обяснят защо полицаите им са в хотел на обвиняем по „суджукгейт“.

МВР-министърът, чието име не споменаваме да не прекъсваме ангажираността му да „получава знаци“, за сега от Украйна и Молдова, в бъдеще – от кораба-майка, е твърде зает, за да се приземи и да коментира изцяло политическото решение за този конфликт на интереси.

Докато едните се надпреварват да са в услуга на „суджуците“, а други се правят, че не виждат какво става, с казуса е запознато посолството на САЩ в България. Към момента тази държава показа повече интерес към бандата за политическа корупция „суджукари“, включвайки я в годишния доклад на Държавния департамент като пример какво не трябва да има.

У нас услужливата прокуратура, неадекватното МВР и местната власт, която има шанс да управлява само с помощта на криминални типове, отново ще натриват носа на униформените, докато болезнено схванат, че всички са подчинени не на държавата и обществения интерес, а на ГОУЕМИ БЕЗНЕСМЕНИ, които са толкова некадърни, че ако не са държавата и общините да ги „отглеждат“, до сега ще са измрели от мизерия.

 

А, на многоуважаемия окръжен прокурор предлагаме малко по-осторожно да следи професионалните публични изяви на шефа си.

RNS