8 правила за най-добър старт в 2017 г.

Нова година: Време за промени и нови планове. Време е да извлечете най-доброто от себе. Ето няколко мъдри житейски съвети които ще Ви помогнат да започнете 2017 г. по възможно най-добър начин без да пропускате наистина важните неща от смисъла на живота.

1. Ако се окажете в задръстване, не се отчайвайте! Има хора на света, за които корабоплаването е невъзможна привилегия.

2. Ако имате лош ден на работата, помислете за хората, които от години са безработни.

3. Ако се оплаквате, че уикендът бързо е отминал, помислете за хората, които са принудени и понякога благодарни, че работят по 12 часа на ден, 7 дни в седмицата, за да хранят децата си.

4. Ако любовната връзка започва да пропада, помислете за хората, които никога не са изпитвали чувството любов.

5. Ако Ви се е развалил автомобила и трябва да ходите пеша, помислете за хората в инвалидна количка, които биха дали всичко, за да ходят.

6. Ако сте имали загуба и сте нещастни, ако си задавата отчаяно въпроса: „Какъв е смисълът от моето съществуване?“, бъдете благодарни! Има много хора, които не са живели достатъчно, за да получат възможността да си зададат този въпрос.

7. Ако се възмущавате от чуждото невежество, нечестност, несигурност, нахалство, спомнете си, че нещата можеха да са много по-зле. Бъдете благодарни, че не сте част от тези хора!

8. Ако забележите бели косми в косата си, помислете за пациентите болни от рак, които са изгубили косата си след химиотерапията и никой не им гарантира, че с това са облекчили живота си.

ВИНАГИ ГЛЕДАЙТЕ ОТ СВЕТЛАТА СТРАНА НА ЖИВОТА, ТЪЙ КАТО ВСЯКА СИТУАЦИЯ ИМА ДВЕ СТРАНИ. Преди да вземете окончателно решение, вижте и ИЗСЛУШАЙТЕ И ДВЕТЕ СТРАНИ. Нищо НЕ Е ТОЛКОВА ТРАГИЧНО. За всичко ИМА РЕШЕНИЕ, ПРОСТО ОТНЕМА МАЛКО ДОБРА ВОЛЯ.

RNS