Днес сухо и с по-високи дневни температури

ДОБРО УТРО! В 8,15 ч. температурата във Варна е -7 градуса, които се усещат като -13. Вляжността на въздуха е 77%.Атмосферното налягане е1014 милибара. Духа вятър от запад със скорост 15 км/ч.

През деня ще е слънчево с максимални температури -2 градуса. Не се очакват превалявания. Утре сутрин ще бъде ясно с температури около -3 градуса.

Над страната утрото ще бъде студено с минимални температури предимно между минус 15 и минус 10 градуса, по-ниски в котловините на Западна България.

В четвъртък преди обяд валежите в Източна България ще спрат, облачността и там ще се разкъса и намалее и над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, временно и силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури в повечето места ще са между минус 4 и 1 градуса.

Атмосферното налягане ще остане близко до средното за месеца.

В планините ще бъде студено и ветровито. Ще духа бурен, по-високите и открити части – до ураганен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, често значителна и преди обяд на места все още ще превалява сняг. Максималната температура на височина 1200 м ще е около минус 5 градуса, на 2000 м – около минус 9 градуса.

По Черноморието облачността ще е значителна и преди обяд, главно по южното крайбрежие, все още ще превалява сняг. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между минус 1 и 2 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Температурата на морската вода е 1-3 градуса.

RNS