Ледена пързалка Black Sea Ice Arena в Кранево, съвместно с Българската федерация по кърлинг, предлагат на добруджанци да се запознаят с правилата на играта, както и да опитат ароматно греяно вино – „Глинтвайн“.

Демонстративният мач е насрочен за 16 февруари от 15 часа.кърлингПо време на атрактивното събитие в единствената по рода си ледена пързалка на брега на Черно море домакините ще покажат пред присъстващите разликите между двата вида дисциплини: класически кърлинг (включен в олимпийската програма) и баварски кърлинг (айс щок). Последната разновидност се играе от малки и големи в много страни по света, а от януари през настоящата година може да се практикува и в Кранево.кърлингкърлинг

На желаещите се предоставя шанс да изпробват възможностите си в двата вида дисциплини на професионално подготвения лед.

ледена пързалка

От началото на тази година Black Sea Ice Arena предлагат на гостите в 5-звездния хотел Therma Eco безплатно използване на арената за занимаващите се активно с леден спорт състезатели.1

2

3

4

В програмата със спортни прояви до края на годината влизат още редица прояви, към които не липсва интерес, а предварителни заявки вече са направени от страната и чужбина.

Акцентът през май е поставен върху йога, когато в рамките на две седмици йога инструктори ще демонстрират умения през занимаващите се, които ще бъдат изненадани със специално детокс меню. Предвидени са също сесии на плажа, в залите за йога, разходки и кръг на споделяне.

Трениращите имат избор и могат да се подкрепят със следобедни здравословни смутита, както с други стимулиращи тонуса напитки.

През лятото са планирани също лагери за деца и международен камп по фигурно пързаляне с активни тренировки, комбинирани с условия за пълноценно възстановяване.

rns