WikiLeaks: Бил Клинтън приел $ 1 млн. за ЧРД от държава, финансираща ISIS

Бил Клинтън е получи $ 1 милион долара подарък за рождения ден от Катар. Държавата финансира терористите от ISIS, които колят хора по целия свят, съобщи WikiLeaks.

В същото време Хилъри Клинтън се обявява против тероризма. Изданието е категорично, че поведението на семейство Клинтън е лицемерно.

Припомня се, че през 2014 година Хилъри Кминтън обвинява правителствата на Саудитска Арабия и Катар в спонсориране на тероризма, но две години по-рано нейният съпруг и бивш президент Бил Клинтън е поучил 1 млн. долара от Катар за 5-минутна среща.

„Бихме искали да се срещнем с WJC (Бил Клинтън) „за пет минути“ в Ню Йорк, за да му връчим чек от 1 милион долара, който Катар обеща за рождения ден на WJC през 2011 година“ пише в разкрита писмена комуникация съветникът на дамата – кандадит-президент Амитхаб Десай.

Това е седмата част от разобличителните материали на WikiLeaks, чието обнародване започна на 8 октомври. Досега са публикувани над 10 000 писма. Основателят на сайта Джулиън Асандж вече заяви, че публикациите ще продължат до самите президентски изори в САЩ на 8 ноември. Той окачестви като лъжливи твърденията, че иска да навреди на предизборната кампания на Хилари Клинтън, но смята, че разгласените материали могат да окажат съществено влияние на предизборната борба, още повече, че повечето медии в САЩ я представяли само в положителна светлина.

RNS