През ден различни социологически агенции дават прогнозите си за резултата от парламентарните избори на 2 октомври. Нямам обяснение как определят Продължаваме промяната за втора сила, след като се претендира, че изборите са честни, а всички виждаме празните площади по градовете при посещението на бившите управляващи и броим мизерния брой лайкове на страницата им във Фейсбук.

Или всички социологически агенции боравят с един профил анкетирани, или са наясно, че изборите ще бъдат манипулирани до прогнозните резултати. Невъзможно е харвардските „почтени“ на президента Румен Радев да са толкова харесвани, след като при обиколките им из страната няма дори мижав интерес, отсъства и дежурния посрещач от предната кампания – благоверният на Лена Бориславова, възнаграден за усилията си със зам.-председателското място в НС – Мирослав Иванов.

Още по-трагична е статистиката в официалната страница на ПП, която има 87 000 последватели. Публикациите в нея традиционно са получили около 10% реакции, при това не винаги одобрителни. Казано на прост език – даже родата на депутатите от ПП не ги подкрепя – да не забравяме, че това са все „учени в чужбина“ хора, които знаят що е то Фейсбук и как да боравят с него.

При 400 000 Варна, преди дни посещението на Кирил Петков и съратниците му в брандирания син автобус, събра има-няма толкова хора, колкото бяха в рейса

При сравнително еднаквите цифри на фенове е реагиращи на страницата на „Възраждане“ например, при далеч повече живи хора, проявяващи интерес към партийните кандидати, социолозите им отреждат 4-то място.

Опитът на последното НС да отхвърли т.нар. венецуелски модел – изцяло машинно гласуване, с фалшификации и съмнения в резултатите, да продължават изборите в страната ни, решиха депутатите от “Продължаваме промяната”, “Има такъв народ”, “Демократична България”, “Възраждане” и предателите от ИТН. Двама от БСП също се оказаха против правото на избор с какво да гласуваме. Единият от тях внезапно стана правосъден министър в служебното правителство на Румен Радев.

И следващият вот ще е изцяло машинен, което може би обяснява второто място на ПП.


Kалинка Пенчева