Анита Мейзер разполага с 400 лв. на месец за разходи в затворническата лафка, научи RNS.

Всеки престояващ в затвора има право да получи до 400 лв. на месец. Те се превеждат по сметката на затвора с посочен конкретен ползвател от лишените от свобода. Тези пари отиват като авансова сума на лафката на затвора. Цените там са като в нормалните магазини, разказват запознати. Могат да се купуват определени под режим стоки, в пластмасови опаковки, безалкохолни напитки в ПВЦ-шишета и санитарно-хигиенни стоки.

През зимата на 2017 г. е открито изцяло обновено крило на затвора в Сливен. В стаите има телевизори, маса, столове и легла.

Мейзер е в затвора от миналата есен, след като бе обвинена за смъртта на съпруга си Николай Димов. Мъжът бе намерен мъртъв в семейното им жилище край Варна миналото лято. Според скандалната миска Николай се е самообесил със свински опашки, които жена му стегнала около врата му, за да ги скъса със силата на мускулите си.

Преди дни Анита бе доведена до Варна, където за втори път започна делото срещу нея по обвинението за смъртта на Николай и за даден подкуп на полицаи. След първоначалната присъда от 4 години и 6 месеца, намалени с една трета заради съкратената съдебна процедура, Апелативният съд върна на нов състав делото за повторно разглеждане заради опорочаване на първата инстанция.

RNS