37-годишен военен от поделението в Шабла, е задържан за притежание на наркотици, незаконно оръжие, заплаха за убийство и блудствени действия с бебе, пише „168 часа“

В края на миналата седмица Живко Железов е задържан в дома му в каварненското село Българево. При обиск са открити незаконно притежавано оръжие, марихуана с висока чистота и педофилски снимки.

Според неофициална информация до ареста се стигнало, след като военният отишъл в дома на филипинка и германец, които също живеят в Българево. Той настоял да вземе бебето на семейството, защото бил сигурен, че е от него. След като получил отказ, извадил пистолет и заплашил германеца с убийство. При предприетите оперативно-следствени действия били намерени оръжието и дрогата. Разследващите намерили и снимки, на които Живко позирал гол с изваден полов орган и невръстното момиченце над него – най-малката му дъщеря. На фотосите била и жена му, от която има три деца. Разследващите изясняват кой е направил снимките и дали това е била майката на „спорното“ бебе – филипинката Пера.

Пера и Манфред се заселили в Българево преди 4-5 г. Той бил пенсиониран военен. Не работели нищо, защото пенсията на Манфред била достатъчна да живеят в България. Те имат едно дете на половин година.

Съселяни на земесените в казуса подозират, че между двете двойки – семейството на Живко и на Манфред е имало повече от приятелство и не изключват в общуването им да е имало групова сексуална връзка. Точно това било в основата на предположението на Живко, че бебето е негово.

Самият Живко е постови на военната база в Шабла, където тази седмица течеше учение на НАТО с международно участие. В него има и военни от Сърбия.

Изясняват се обстоятелства по обвиненията, както и част от организирана престъпна група за търговия с наркотици ли е Живко.

Българево буквално почерня от военна полиция. Намериха чувал с марихуана и оръжия у военния, разказаха пред репортер на „168 часа“ местни за деня на ареста.

Те са потресени от случващото се без да подозират за гнусните снимки на съселянина им с бебето му.