Прокурор при Териториално отделение – Девня, към Районната прокуратура във Варна е поискал задържане под стража на 40-годишния Неждет Х. от село Брестак, общ. Вълчи дол, съобщи Станислава Бакалова – Говорител на Районна прокуратура – Варна.

Мъжът живеел с майка си и баща си и злоупотребявал с алкохол. Не е бил осъждан. От началото на декември 2020 г. той многократно бил нанасял побой на родителите си.

На 15.01.2021 г. Неждет отново започнал да бие болния си от диабет баща и отправил заплахи и към двамата си родители, че ще ги запали и ще ги изколи.

Задържан бил с постановление на прокурор за срок до 72 часа, а с определение от 18.01.2021 г. на Районния съд в гр. Девня му била наложена мярка за неотклонение задържане под стража.

Срещу Неждет Х. се води досъдебно производство за престъпление по чл. 144, ал. 3 от НК – закана с убийство, отправена в условията на домашно насилие и по чл. 131, ал. 1, т. 5а от НК – телесна повреда, причинена в условията на домашно насилие.

Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода до шест години, припомнят от прокуратурата.