Членове на БСП искат промяна в градското ръководство на столетницата във Варна. Според тях заявеното обновяване на партията от лидера Корнелия Нинова трябва да обхване и структурата в морската столица, която от години била „приватизирана“ за нуждите на т.нар. медуза.

Истината е, че твърде дълго един и същи човек ръководи БСП-Варна. Какво постигна той – едва петима общински съветници, избирани не по потенциал за общесвена полезност, а по някакви неясни, вероятно индивидуални причини. От години партията се използва за удовлетворяване на лични нужди на това същото лице. Той не направи нищо полезно за партията, докато въртеше бизнес със силните на деня, включително и с тези от ГЕРБ. Воюваше наум с „враговете си“, без да заеме категорична, принципна позиция по който и да е въпрос. Винаги е смятал, че щом баща му е бил важен, по презумция и той ще е такъв.

Част от членовете на БСП-Варна, чиито деди са били партизани, бащите и майките им -комунисти, се заканват да поставят остро въпроса с ръководителя на градската организация пред лидера Корнелия Нинова и организационния секретар Кирил Добрев. Ако искането им не бъде удовлетворено, заплашват с хвърляне на партийни книжки и напускане на партията.

Те са категорични, че дълги години сакатото ръководене на партията във Варна напълно я е обезличило и тя е била използвана изцяло за личните нужди на 2-3-ма души. Доказателство за това бил и факта, че на редица местни избори БСП няма адекватен кандидат за кмет и системно губи от ГЕРБ. Същият куц подбор определял и общинските съветници, които и в момента са незабележими в ОбС, категорични са партиици.

Фактът, че председателят на БСП-Варна, бе изхвърлен от кандидат-депутатската листа на последните предсрочни парламентарни избори, а преди това и от ИБ на БСП, е добър знак за правилната линия на висшето партийно ръководство, единодушни са червени варненци.

СНИМКА Варна утре

RNS