Продължаваме промяната забърка огромна мистерия във Варна, след като часове преди обявяването на водачите на кандидат-депутатски листи, по темата битува тотална тишина. Лидерите на въпросното нещо – Асен Василев и Кирил Петков, които за кратко ще наричаме Милко и Морко (добродушковците от едно старо вносно анимационно филмче – бел. ред.), или не е намерило нито един достоен за изискването „почтен“ в морската столица, или е скептично по отношение на качествата му и не смее да огласи името. Който и да е варненския представител, коалицията от партии с привнесени шефове ще претърпи пълно фиаско в района, присмиват се изборджии докато потриват доволно ръце.

Крайно нелогично Милко и Морко пропуснаха при обиколката си из страната втория по големина град Варна. Насрочения за конкретна дата воаяж не се състоя, след като в публичното пространство бе тиражирано, че бивш областен управител от ГЕРБ ще ръководи „промяната“ в морската столица.

Милко и Морко пропуснаха да дойдат, за да учредят структура, да огласят офис и да споделят на местна територия безсмислиците си, често – абсолютни оксиморони:

  • с десни методи правим леви политики, а десен метод е да не се вдигат данъци, лява политика – да се пресече корупцията
  • депутатите не са функция на партиите, депутатите определят какво ще се случва в партиите
  • партията ни няма да има идеология
  • до нас ще са хора, които не са били в други партии, най-много в една

След превъртането на играта с бившия областен от АБВ, преминал после под крилото на ГЕРБ, новото име за бос на „промяната“ е това на председателя на асоциацията на аниматорите. Той също като първия е от Добрич и безусловно се вписва с професията си към вечно нахилените Милко и Морко.

Дали обаче, в градските легенди със спряганите имена има над 30% истина, в този момент няма кой да отговори.

Изборите във Варна ще са повече от забавни, особено с амбицията на „промяната“ да бъдат първи с мнозинство депутати, прогнозират изборджии. Според тях в морската столица хората не гледат само анимационни филми и няма да се вържат втори път за 3 месеца на въртележката, на която ги качи ИТН.

Както и да го погледнеш, ПП забъркаха а great mystery in Varna and what will be the result yet to come. For fun, make sure you have enough popcorn.

Така де, да уважим Харвардата и питомците му!

Калинка Пенчева