Петко – 91-годишният баща на кмета на Кранево – Румен Николов, е с повдигнато обвинение за убийство на 56-годишен мъж, водещ скитнически живот. Тежкото престъпление е извършено в района на Добрева чешма преди 10 дни. В дома и службата на кмета в четвъртък са извършени обиски, претърсвания и са изнесени голямо количество документация. Последните 2 работни дни от седмицата Румен Николов не е бил в кметството, не е забелязван и в селото. Според източници на rns Румен Николов е проверяван за съпричастност към тежкото престъпление – убийство, разчленяване на трупа, укриването на тялото и заличаване уликите на местопрестъплението.

По-рано днес зам.-главният прокурор Иван Гешев съобщи, че има задържан за убийство, извършено в района на Добрева чешма преди 10 дни. По първоначални данни жертвата е умъртвена с удар с винкел. Неофициално се твърди, че трупът е разфасован посмъртно и изоставен в гората край Генерал Кантарджиево. Разследващите не са открили всички части на тялото на убития.

Проверява се съпричастността на краневския кмет към тежкото  престъпление, нарязването на трупа, укриването му и опит за заличаване на уликите на местопрестъплението.

Източници на rns твърдят, че още в четвъртък патрулен автомобил на РУ Албена и три цивилни коли на варненската дирекция на полицията, са извършили обиски и претърсвания в дома на кмета на Кранево и в кметството. След това Румен Николов вече не се явил на работа – нито в четвъртък, нито в петък. Запознати твърдят, че от кметството е изнесена голямо количество документация.

Липсва и служебният автомобил на кметството, който Румен Николов управлявал. Проверява се дали точно с тази кола е транспортирано разчлененото тяло на убития мъж.

Според близки до кметското семейство именно Румен Николов се грижел за възрастния си баща. С брат си от години не били в добри отношения.

Румен Николов е три мандата кмет на Кранево. Съселяните му твърдят, че учудващо геройски се справя с месечна заплата от около 1000 лв. Това лято било първото, в което от десетилетие съпругата му работела.

Кметът на Кранево е известен с изключително близките си отношения с Петър Малджиев. Преди 2 г. командированите за туристическия сезон полицаи от вътрешността на страната бяха настанени в хотел на Малджиев. В разговор с репортер на rns Румен Николов нагло разясни, че не го интересуват новините, Малджиев му е безценен приятел, че не вижда нищо нередно полицаите да са в хотел на обвинен в участие в организирана престъпна група, защото всичко срещу другарчето му било инсинуации на  правораздавателните органи.

Покрай близостта си с Малджиев, респективно Живко Мартинов, Румен Николов си осигурява години наред „доброто“ от ГЕРБ. Преди дни обаче, управляващата партия номинира свой кандидат за кмет на Кранево за предстоящите местни избори.

По казуса с нощувките на полицаите в хотела на Малджиев, прокуратурата се сезира. Според доскорошния административен ръководител на Окръжна прокуратура Добрич – Пламен Николов, парите за нощувките неправомерно били дадени на Малджиев. Нарушен бил и закона, защото не била обявена обществена поръчка.

Самият Малджиев преди две години бе един от организираната престъпна група на депутата Живко Мартинов, заедно с бившия директор на ОД МВР – Добрич – Веселин Колев – до тогава с местна известност като „бандата на сервитьорите“. Депутатът от ГЕРБ-Добрич, придоби световна слава с петте си обвинения, най-лекото от които рекет на местен производител за 4 тона суджук, които били уж за премиера. В момента срещу Мартинов тече дело в Специализирания наказателен съд за суджука, а Петър Малджиев има висящо дело в Добричкия окръжен съд за заплаха с убийство. По делото срещу Живко „суджука“ има още едно съдебно заседание и ще бъде постановена присъда от първоинстанционния съд.

rns
СНИМКА bgonair