Безпрецедентен парадокс, вероятно в цялата нова история на човечеството, реализира „Изправи се! Мутри вън!“, след като на част от предизборните плакати вместо снимки на кандидатите за депутати има правоъгълничета с баирчета. Според Мая Манолова, ръководената от нея гражданска платформа нямала пари и пиари, за това се стигнало до ситуацията, която тя отрече да е смешна. Как гражданската платформа, регистрирана за изборите за 45-то НС има пари за плакати, а няма акъл да нащрака с телефон претендентите – е пълна мистерия.

Днес Мая Манолова, която не спира да кръстосва страната, смята, че не е проблем гражданите в кандидат-депутатската листа да са без снимки. Защото са гражданска платформа и „сами си оправят“. Утре Мая Манолова ще каже, че евентуално противоконституционното гласуване на нейн депутат, застрашаващо живота ни, си е негова работа, щото са граждани.

Вместо това неспиращата да артикулира заяви:

„Например днес, имаме новина – спечелихме дело срещу Домусчиеви, което е ясен знак за потенциала на „Изправи се! Мутри вън!“ и лично моят като адвокат.

Пак да припомним за потенциала – плакати без снимки на кандидати!

мая манолова, плакат

На предизборния плакат на „Изправи се! Мутри вън!“ 11-ият в добричката листа е илюстриран с логото на формацията. Същите „баирчета“ са използвани поне на още един предизборен плакат – за 5-ия в Благоевградската листа.

мая манолова, плакат

В разговор по телефона с Мая Манолова каза, че в последната година е адвокат. Доходът й за адвокатска дейност през 2020 г. е над 80 000 лв. – повече от доходите й като омбудсман.

Въпреки, че изкарвала толкова много пари като адвокат, имала достатъчно време да кръстосва из държавата.

После говорящата дама, която нашума с молбите към обвиняем бизнесмен да й даде пари за кметската кампания в София, изпадна в противоречиви обяснения дали и какво общо е имала с миньорите в „Оброчище“.

Накрая – засегната от припомнянето на не толкова славното й минало, посъветва журналиста да стане синдикален лидер и сам да си дава интервюта, отказвайки решително да й бъде припомняна личната й история, показвайки недвусмислено, че държи да се коментират само положителни случки от вчера и днес.

През 2013 г. Мая Манолова заявява в интервю пред Нова телевизия „Всички знаем по какъв начин са стимулирани протестите. Безспорен факт е, че се плаща.“, цитирайки включително конкретни суми: „30 лева за пенсионер, 50 лева за гражданин, а за семейство с дете [–] над 100 лева“. Според Манолова „много хора се [хвалили]“, че по този начин „са си обезпечили лятната почивка“.

Припомняме, че Мая Манолова – наричана още „сестра Галева“, преди месеци твърдеше, че няма да се занимава с партии, но знае как се организират протести.

Днес устремът й да бъде част от властта на всяка цена е видим.

Отново!