Г-н Борисов, наблюдавате срещата в Хамбург на Г-20, предполагам. Там са знакови лица от световната политика – новите Тръмп и Макрон, вечната Меркел и най-вече, безспорният световен Лидер Путин. 3-ти мандат сте министър-председател. Опитвате да правите вече и световна политика – да обедините Балканите и да сте мост между Турция / която от 1964 година, вече 53 години, не я допускат в политическа Европа, а само е донор на гастарбайтери /.

Време е да осъзнаете как се прави голямаТА политика. Вижте какво прави Путин. И като президент, и като министър-председател Той определя правилата.

Ако някой иска да му каже нещо – да заповяда при Него. Ако Путин иска да съобщи нещо – Сам свиква тези , които трябва да го чуят. Не търчи по телевизии сутрин и вечер- вика телевизиите при себе си. Не търчи на лекции с посланици, пък били те и на САЩ – вика поредния американски чиновник-посланик при Себе си. Никой не би дръзнал да Му напише реч и нагло да Му нарежда да я прочете.

Дали, Соломн Паси , ако имаше честта да се докосне до Путин, щеше да се осмели нагло да Му заяви – както се осмели да заяви на Вас – че ако не прочетете речта , която, г-н Борисов, са Ви написали Атлантическият клуб заедно с Вашия началник-кабинет Бъчварова, ще я публикуват, въпреки че не сте я прочел публично?!

Коментар е излишен. Вярвам, че сте си направил нужния извод, г-н Борисов…

Фактите,които ме мотивират да се обърна към Вас с тези думи. ГЕРБ в момента развива три много важни политически линии.

Първо: “Кабинетът Борисов – 3“ опитва да угаси тлеещият вулкан на Балканите – Македония – като подпишем Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество. Ако това се случи на знаковата дата 2 август- годишнина от Илинденско-Преображенското въстание – България тръгва по пътя на обединител на Балканите и гарант за сигурността и стабилността в раздирания от политически и икономически кризи Балкански полуостров.

Второ: Още през втория си мандат ,вие, Борисов, в лично качество стартирахте последователни действия България да се утвърди като мост между Турция и Европа. България е външна граница на Европа с Турция и при положение ,че по темата бежанци в ЕС разделението е вече категорично ясно е, че България трябва да се нагърби с отговорността да защити и българите, и европейците от неовладяем поток от бежанци.

Трето: Борисов-3 се опитва да превъоръжи българската армия хем дипломатично, хем ефективно, хем икономически поносимо. На фона на тези усилия ставаме свидетели на очевидно непатриотични деяния и на БСП от една страна, и на американското лоби от друга страна…

За сега не им се получи.

Кому е нужно явното лобиране за покупка не на шведски „ Грипен“ , а на американски самолети – Ф-16 или дори, Ф-35, представете си?! Освен за цената, втората им употреба, липсата на дооборудване на американските самолети нека напомним, че срокът на доставката им може да е след 5 -7 години…

Ще се въздържа да кажа, че мотивът на тази публична антибългарска агитация може да е свързан просто с дебела комисионна…

И ще направя една справка. Колко бази на НАТО има в най-мощния им партньор на Балканите Турция? Една. Колко са базите на НАТО в друг партньор, наш съсед, Гърция? Нула. Колко натовски бази има в България? Пет.

Е, не е ли редно при тези обстоятелства НАТО и лично САЩ да предложи на България сделка при специални условия? Нека напомня , че когато бяхме член на Варшавски договор руснацте ни въоръжиха безвъзмездно с 28 самолета и България стана въздушния владетел на Балканите.

Коментарът оставям на вас, г-н Борисов. Г-н Борисов, научете се от Путин „как“, ако ще ставате световен политик Аз съм Беновска. И питам.