Депутатът от ГЕРБ-Добрич, ще бъде назначена за областен управител след изборите. Това упорито се спряга из добруджанската шир. Интригата вече предизвика ропот сред местната младежка организация, научи ексклузивно rns.

Според мълвата народният представител Даниела Димитрова щяла да оглави Областна администрация след изборите. Самата Димитрова коментира, че няма представа на какво се базират тези слухове и беше категорична, че сефте ги чува.

Даниела Димитрова влезе в 44-ото НС, след отстраняването на скандалния Живко Мартинов заради „суджук гейт“ и отказа на учителя от село Победа – Живко Желязков да стане депутат. Веднага, след като Димитрова замина за жълтите павета, Желязков – събрал преференции заради т.нар. феномен 11/11, стана заместник областен управител.

Живко Мартинов напуска Парламента, на мястото му – 11/11

Интригата, че Даниела Димитрова ще стане областен управител на Добрич е напълно несъстоятелна. Най-малкото защото изборите не са минали. Не се знае кой ще управлява и подобни договорки за високи властови позиции на този етап са пълен фарс. Някой, който е поел ангажимент към конкуренти на ГЕРБ, я е спретнал, защото в Добрич не се гледа с добро око на вероятността съпругът на Димитрова, шефът на „Изида“ и кръга бизнесмени около него да се разпореждат, категорични са местни.

На отминалите кметски избори именно „кръжецът Изида“ направи подписка и лансира за кандидат-кмет Надежда Петкова. Номинацията искрено учуди добричлии, чийто спомени за „вещото“ разпореждане с обществен ресурс на бившата зам.-кметица – например градския площад, всеки ден ги спъват в прекия смисъл на думата.

Мнозина тогава заподозряха преднамереност в избора ГЕРБ да излъчат „куц“ кандидат-кмет. Факт е, че бившият кмет спечели втори мандат.

Твърде вероятно е всичко това да се прави, за да се настройват избирателите против ГЕРБ и да се отцепи максимален брой от тях в полза на друга формация, като не е изключено тя е да свързана с бившия втори в управляващата партия. В „Републиканци за България“ вече има бивши партийци, недоволстват гербери.

СНИМКА topnovini.bg