Кметът на Варна – Благомир Коцев, който бе избран с подкрепата на едрия строителен бизнес в морската столица, заяви публично, че бизнес формацията „Алтернатива за гражданите“ е оттеглила подкрепата си към него. Направила го е въпреки факта, че ПП е подкрепила Христо Димитров за председател на ОбС и в навечерието на изборите. Вероятно заради някой фактор зад завесата, коментира градоначалникът.

Ето какво написа в социалната мрежа Благомир Коцев:

Коалиционната подкрепа в политиката не бива да е на всяка цена. Особено когато различията са фундаментални. Не смятам, че те бяха такива между „Продължаваме Промяната – Демократична България“ и „Алтернатива за гражданите“, но може би зад завесите е натежал друг фактор, който и стана причина за оттеглянето на тяхната подкрепа. Г-н Христо Димитров, завършването на предизборните ремонти, а и на ВиК проекта, както знаете добре и сме обсъждали многократно, зависи от строителните фирми, чиито капацитет очевидно е превишен. Като член на контролния съвет на Строителната камара във Варна имахте шанса да допринесете за решаването на този проблем, но не го направихте. Считам това за изгубен шанс да покажете визия и експертиза, отвъд чисто административните ви функции в Съвета.

Нашият отговор на строителния хаос във Варна беше повече проверки на терен и наказания за фирмите, но най-вече спирането на недалновидната практика за издаване на ПУП-ове на парче. Практика, която всички архитекти и строители във Варна разбират, че доведе до презастрояването на града ни. Надеждата ми е, че не това ви подтикна да оттеглите подкрепата си. В обръщението ви към медиите, казвате да дадем своя глас на изборите в неделя мъдро и по съвест, но не казвате за кого. Когато аз призовавам за това, е ясно за каква кауза давам подкрепата си.

А вие?

Подкрепихме вашата кандидатура за председател на Общинския съвет във Варна с разбирането, че гледаме в една посока. Че миналото е останало там, където му е мястото.

Отправям много прост призив към вас и останалите групи в Общинския съвет на Варна.

Не е нужно да формираме коалиции, за да работим за нашия град. Оставете личните си и партийни интереси на заден план. Ако разрушителното минало ни обедини на изборите през ноември, то реалните ви действия ще покажат дали добруването на варненци е в плановете ви за бъдещето.