НСО няма право да затваря достъпа до природен парк „Росенец“ нито по море, нито по суша. Както никой не е затворил достъпа до моята къща. По 200 души се катереха по дувара. НСО да е направила нещо против тях? За това възлагам на вицепремиера Красимир Каракачанов да се допита до надлежен орган дали имам право да забраня на министрите да изпълняват заповедите на НСО. Ако имам такова право, ще го упражня.

Това заяви във втори извънреден брифинг в рамките на 6 часа премиерът Бойко Борисов.

Министър-председателят е категоричен, че искането на НСО да се преустанови достъпа до море и по суша до т.нар. сараи на Доган в „Росенец“ е сценарии на президента Румен Радев.

Борисов намекна, че докато държавният глава Румен Радев привидно иска да бъде свалена охраната от Доган и Пеевски, ръководената от него НСО, засилва рестрикциите за гражданите заради охраната на същите. Това се дължало и на гласовете, които ДПС прелели за избора на Румен Радев за президент.

Премиерът отново бе категоричен, че служителите на НСО, които са поругали българския трибагреник незабавно трябва да бъдат уволнени. Според него това не се прави, защото действията на НСО пред морските сараи на Доган са добре режисирано мероприятие.

Държавата забрани достъпа по море до сараите на Доган и плажа на „Росенец“