Аз съм скептичен, че и след тези избори ще има правителство. Няма партия, която да е готова да управлява. И ние не сме готови, коментира пред журналисти лидерът на партия ГЕРБ – Бойко Борисов.

Той припомни, че след правителството на тройната коалиция, ГЕРБ вече е била в състояние да управлява и направи кабинет. През 2013 г., след като падна правителството на Пламен Орешарски, ГЕРБ отново е поела властта и отговорностите.

Освен Мая, която се предлага на всеки, няма друг, каза още Борисов.

Той беше категоричен, че и при тях идвали емисари от една нова партия, но никой не ги приемал насериозно, защото избирателите трябвало да решат с гласа си кой ще управлява.

Борисов заяви с усмивка, че е коментирал с местни кметове през април да бъде издаден АКТ 16 на заседналия на Яйлата „Вера Су“, за да може служебното правителство да го използва за лятна вила.

На пресконференцията в централата на ГЕРБ стана ясно още, че новият план за развитие и устойчивост от служебното правителство е над 95% съдържание на оставения от партията. Пари по него преди Нова година нямало да дойдат.

Твърденията на Радев, че ще отсрочи затварянето на въглищните централи до 36 г. е лъжа, защото България вече има дата, на която това трябва да стане, бе заявено още на пресконференцията.