Първият в ГЕРБ и бившият му втори утре кръстосват маршрутите си във Варненско. Бойко Борисов ще посети строежа на компресорната газостанция в Провадия, а Цветан Цветанов – Слънчево, където „Републиканци за България“ издигат кмет на престоящите частични избори.

Провадия трескаво се подговя да посрещне утре премиера Бойко Борисов. Очаква се министър-председателят да инспектира компресорната газостанция „Нова Провадия“. Всички в града са заети да чистят и лъскат. Под пара са. Специално за визитата е засипан с чакъл път, който отвежда до строежа. Сложена е лента, за да останат камъните чисти и утре Бойко Борисов пръв да премине по трасето. По нея вече протича 20% газ. За да започне избиването на милиардите, вложени в проекта, станцията трябва да бъде използвана поне на 80%, разказаха пред rns запознати.

Дали ще дойде утре или само ще бъде чакан, не е ясно. По същия начин на Лесово преди дни премиерът трябвало да посети новоизграден ТИР-паркинг. Специално за случая направили 4 хеликортерни площадки. Надлежно засипани с чакъл, изрисувани с кръгове и букви. В крайна смета Бойко само прелетял, кахарят се провадийци.

Пак утре в 15,30 ч. бившият втори в ГЕРБ – Цветан Цветанов е избрал да посети Варна. Репортери от местни медии са поканени в централния офис за среща с председателя на политическа партия „Републиканци за България“. Час по-рано Цветанов и заместникът му в новия политически проект – Павел Вълнев, ще бъде в Слънчево за срещнат с инж. Добринка Йорданова. Тя вече е регистрирана като кандадат за кмет на селото за предстоящите частични избори.