Премиерът Бойко Борисов инспектира днес със служебния джип строителството на новата пътна връзка с АМ „Хемус“ край Плевен. Според него този инфраструктурен проект е толкова грандиозен, че заслуважа вниманието на научно-популярния канал Discovery, който има предаване за мегастроителство по света. 

Ако беше военен или ченге, АМ „Хемус“ щеше да се пенсионира 3 г. преди откриването си!

„Само в този участък са над 1000 машини – и верижни, и тежки. Просто си заслужава. В Discovery тея предавания, където са за строежите, си заслужава да го видят този строеж“, отбеляза със задоволство Борисов.

Инспекцията на пътния участък традиционно беше излъчвана на живо във Фейсбук. Премиерът беше придружаван и от зам.-регионалния министър Николай Нанков. Той коментира и антиправителствените протести, които продължават в центъра на София.

„Нека си прожектират филмчета, няма лошо“, отсече Борисов.

На призив от местни граждани, дошли на място, „да не се предава“, премиерът отговори: „На кой да се предадем. Ние искаме, но няма на кой!“.

Думите му бяха последвани от скандирания „Бойко, Бойко“. Той пък припомни още, че ще се пенсионира, щом види „Хемус“ готова.

По-късно премиерът поръча на Нанков да покани ресорните журналисти, за да минат по същото трасе да видят как се строи и „да имат представа как се реже планината“.

Пак в бъдеще! ГЕРБ обещаха готова „Хемус“ до 2024 г.!

Източник в. „Сега“