Лидерът на БСП – Корнелия Нинова, е избрала за своя дясна ръка Борислав Гуцанов. В последните месеци, по всички мероприятия за избор на председател на столетницата, включително и провеждането на конгреса, човекът от когото Нинова свали миналата година политическото доверие на Изпълнителното бюро, е плътно до нея и пряко организира мероприятията. С това лицемерието на Корнелия Нинова би могло да бъде определено като брутално в името на председателското й място. 

В момента съотношението в новоизбрания Национален съвет на БСП е 3 към 1 в полза на Корнелия Нинова. Тя успя да извади всички стари фактори в БСП. В Националния съвет вече не са Сергей Станишев, Михаил Миков, Димитър Дъбов, Ангел Найденов, Георги Божинов, Красимир Яков, Валери Жаблянов, Атанас Мерджанов и други.

От вътрешната опозиция за място в НС на БСП са избрани Кирил Добрев и варненският депутат Иван Иванов.

Член и то седми по ред според гласувалите е скандалният Борислав Гуцанов.

Миналото лято на изнесено във Варна заседание на Изпълнителното бюро Корнелия Нинова свали политическото доверие от Борислав Гуцанов. Мотивите: злоупотреби с партийните средства и имоти, фалшиви членове на партията, починали варненци, които все още стоят в списъците на БСП-Варна, като живи.

На проведените избори за Европейски парламент БСП-Варна, умножиха пропорционално намаляващите резултати от предни избори, водени от Гуцанов. Резултатът бе именно поради факта, че Борислав Гуцанов е никой.

Днес Корнелия Нинова върна на бял кон другарчето си Борислав Гуцанов, демонстрирайки пълно лицемерие и противоречие между партийните и личните й интереси – в полза на вторите.

Всички нейни приказки, че не е продала БСП въпреки опитите на други партии за управленска коалиция, се сринаха, след като остави варненската организация в ръцете на Гуцанов. Всеизвестен, включително и на другарката Нинова е факта, че Гуцанов винаги е използвал БСП като емблема за развитие на собствения си бизнес, не за авторитета и налагането на партията като водеща в морската столица.

Освен дясна ръка на Корнелия, „медузата“ Гуцанов, вече е заявил, че е готов да стане военен министър, министър на регионалното развитие, на туризма и на каквото и да е.

Предварително уведомяваме другарката Корнелия, че правителство на БСП няма да има.

Не само защото вече на два пъти часове преди вота тя успява да обърне волята на избирателите против себе си и против БСП. А, и защото, с кадри като Гуцанов и взаимоизключващите се решения и поведение на Нинова, хората няма да ги изберат, колкото и зле да са при управлението на ГЕРБ.

Корнелия обаче, ще има възможността да си припомни трагичните резултати от изборите във Варна още на парламентарните избори, както да и види с какво още ще се обогати новият й фаворит.

Агонията на столетницата под ръководството на Нинова ще продължи, докато другарката не схване, че с „медузи“ като Гуцанов, БСП никога няма да стане алтернатива на чието и да е управление.

КАЛИНКА ПЕНЧЕВА