Групата на „БСП за България“ напусна пленарна зала, след като лидерът – Корнелия Нинова, прочете декларация, в която се настоява премиерът Бойко Борисов да направи финансов отчет пред парламента. 

Министър-председателят се крие като мишка. Трябва да обясни откъде идват тези 2 млрд., как ще бъдат компенсирани и да се дебатира как тези пари ще стигнат до семействата, малкия и среден бизнес, а не в джобовете на обкръжението му, категорична бе Нинова.

И още:

„Настояваме министър-председателят да дойде с числа, а да не говори за мазнинки пред парламента. Управляващите предлагат дневен ред, който не отговаря на обществените очаквания

С това, което се прави днес се налива още масло в огъня на протестите. Не го ли разбирате? Смирете се поне малко! Погледнете, че има Конституция и закони на държавата. Прочетете поне текста, в който пише, че сме парламентарна република.
Едно от исканията на протестите на улиците на България е да има правова държава, върховенство на закона, да функционират институциите, да има разделение на властите и взаимен контрол между тях.
Не ги чувате.
Това, което правите днес с този дневен ред е принос към унищожаване на парламентаризма и още един факт на налагане на едноличната власт в България.
Вчера министър-председателят обяви социално-икономически план в размер над 2 млрд. в помощ на икономиката и хората за възстановяване от кризата.
Той ги обяви – пак от джипа, пътувайки из страната. Сякаш това са му лични пари. Не, това са парите на българските граждани. Вместо днес да е тук, да представи анализ на изпълнението на бюджета, да предложи актуализацията на бюджета на парламента, както се прави в парламентарна република, какво предлагате вие? Дори не управляващото мнозинство. Предлага ги един депутат от коалиционен партньор.“