Точно преди 4 години Областното ръководство на БСП Варна, почете с тържествена церемония паметта на 80 души от село Водица.

Днес единствената новина за БСП Варна е фактът, че лидерът на общинското и областно ръководство, печално известната „медуза“ Борислав Гуцанов – два пъти търкал с месеци наровете на арестите заради обвинения за престъпления, ще го дават по телевизора на кабеларка.

До тук с елементарното възпитание, паметта към загиналите и БСП-партийните интереси. Във Варна отдавна тези на Борислав са надвили над колективните. Иначе – да се получава депутатска заплатка не е зле.

Точно заради това безхаберие, мълчаливо поругаване на паметта на жертвите, неуважение към наследниците им и липса на възпитание към историята, Борислав Гуцанов ще събере на предстоящите парламентарни избори не повече от мизерните 15 000 гласа. Жалкият резултат от 10,85% за БСП Варна с водач на листата – лидерът Корнелия Нинова и втори „медузанчо“, на последните парламентарни избори – 18 564 гласа, ще си остане минало и ще бъде отчитан като успех.

А, бяха времена, в които БСП Варна, печелеше над 52 000 – над 24% от гласувалите през 2017 г. Даже на евроизбори събираше повече гласове – 22,01% или 22 242 гласа, отколкото злочестите Гуцьо и Корнела.

Верно в добрите времена Борето Гуцанов беше с отнети права за участие в изборния процес във Варненско за столетницата. Сега той е в негови ръце и резилът става всеки път, все по-значим.

Мнозина смятат, че на Гуцьо и Корнела им стига, че те са в парламента и хич не им е до това фактор или не е партията със 130-годишна история. До кога обаче, това ще е постижима цел, е много съмнително.