БСП в Разград отлюспи трима свои, предали я заради ГЕРБ

Общинският съвет на БСП в Разград отлюсва трима свои членове на пленум на организацията. Това съобщи общинският лидер на червените в града Денчо Бояджиев. От ръководството ще бъдат освободени общинският съветник Янка Георгиева, началникът на отдел „Социални дейности“ в общината Росица Бончева и бившата секретарка на Бояджиев в последния му кметски мандат Калина Атанасова.

Формалната причина за отстраняването им, че са стрели да плащат членския си внос в БСП. Причините обаче са съвсем други.  От началото на мандата на местния минипарламенат Георгиева  не гласува с групата на БСП, а предимно с тази на управляващите от ГЕРБ. Било й  предложено да напусне общинския съвет, защото вече не представлява избирателите, които са гласували за нея, но тя отказала. По-късно Георгиева обяснила пред ръководството на БСП, че си отмъщава за това, че не била назначена за заместник кмет по социалните дейности, когато Бояджиев бил градоначалник на Разград. Според социалистите обаче я чака съдбата на „политически труп“, защото никой не обича ренегатите.

Бончева пък нарушила партийната дисциплина, като председател на основна партийна организация на БСП, след като през февруари тя взела решение и разпуснала структурата, в която и Георгиева членувала. Припомняме, че и двете останаха на постовете си в общината при новото управление.  Георгиева остана на поста си директор на Домашен социален патронаж, а Бончева –  началник на отдел „Социални дейности“, докато 36 човека от администрацията бяха освободени от новия кмет от ГЕРБ.

Бившата секретарка на Бояджиев Калина Атанасова запази за кратко длъжността си, но е назначена в друго звено на общинската администрация. Бояджиев предположи, че е била подложена на политически натиск, защото дошла при него и заявила, че не желае повече да се занимава с политическа дейност и иска да бъде освободена от поста в общинския съвет на БСП.

RNS