БСП повежда на ГЕРБ-СДС след „Апартаментгейт“ и изводът е, че определено скандалът се е отразил на партиите. Социалистите водят на ГЕРБ-СДС с 31,3% към 30,5%, а трети са ДПС с 12,7%.

Това показва проучване на социологическа агенция „Тренд“, поръчано от „24 часа“. Изследването е проведено до 13 април сред хора, които са над 18 години и имат право да гласуват, съобщава dnes.dir.bg.

Кадър: Нова тв

„43% от българите твърдо са решили за кого ще гласуват. Има едни 30%, които не са решили още за кого да гласуват. Това са хора, които мога да излязат да гласуват и да променят изборния резултат, но могат и да си останат вкъщи“, заяви социологът Евелина Славкова

По думите й това са изборите, които предизвикват най-малък интерес у хората.

„Най-вероятно има и хора, които не са наясно, че изобщо ще има избори“, посочи още тя.

Според нея обстановката е изключително динамична.

„Такъв тип проучвания не могат да бъдат прогноза за изборите, но могат да ни ориентират как се движат настроенията на хората“, посочва още Славкова.

„Ангел Джамбазки е деен и това дава резултат на ВМРО да води сред партиотичните партии“, коментира Евелина Славкова от „Тренд“. Тя очаква в БСП да има сблъсък, но това зависи от самото протичане на кампанията.

„Като цяло изборите за евродепутат не са много привлекателни за хората. Очакваме около 2,1 милиона души да гласуват, като това е почти колкото бяха и гласуващите на миналите евроизбори“, добави Славкова.

Кадър: Нова тв

Снимка: БТА

Кадър: Нова тв