Със започване на консултации и внасяне на проект за оставката на шефката на НС Цвета Караянчева заплаши от трибуната в пленарна зала председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

За искане на оставката й той намекна още в исказване на 3 септември, пропомня „24 часа“.

„Още на 3 септември казахме, че ако осъзнаете своето действие или бездействие, ще си подадете оставката. Ще предприемем консултации за оставката на председателя на НС“, каза Карадайъ. 

Ето какъв бе доводът му в началото на месеца: „Повече от 1 година не изпълнявате задълженията си и поставяте под риск легитимността на решенията на ЦИК. Повече от година не внасяте сигнал за несъвместимост на член на избирателната комисия.“

По-рано и БСП поискаха оставката на Цвета Караянчева. Според тях председателят на Народното събрание е превърнала тоалетната на Парламента в политически фактор.

Проблем за парламента, по думите му, е, че граждани и журналисти нямат достъп до старата на парламента. В сградата на парламента няма и достъп за инвалидни колички.

Повод за гнева на червения депутат бе вчерашния случай в сградата на законодателния орган, когато майко на деца с увреждания и граждани поискаха достъп до комисии на парламента. Те не бяха допуснати и се барикадираха, но следобед бяха изведени от служителите на НСО.

Вчера се стигнало до физическо издевателство над изтерзани граждани, по думите на Кутев, който е възмутен, че не е допуснато дете с увреждане до тоалетната.