БСП са готови да участват в коалиция за редовно правителство. Всичките приказки по телевизора: „гласували сме партийно решение, че няма да управляваме с ГЕРБ“, са ала-бализми. Корнелия е готова на всичко да остане във властта. Даже е определило кои министерства иска. Остава само да бъде поканена, категорични са източниците ни от жълтите павета.

България е в патова ситуация с неудачните служебни правителства на Румен Радев, с министри – бивши военни и настоящи масони. Всички твърдят, че трябва да има редовно правителство, за да се чувстват народа, чуждите политици и инвеститори сигурни. Всъщност е повече от резонно летецът, който вдигна юмрук с „Мутри, вън!“ когато се почувства лично нападнат заради втората служба на любовницата си и лобисткия скандал на един от съветниците си, да понесе отговорност за последствията. Мъжът, който не се свени пред лъжите на глашатаите си, че „управлява чужди изтребители“, надскочи наглостта като наруши Конституцията, назначавайки за министър човек, който няма право. С лакърдиите, че уж не бил знаел, той не само ни натрапваше „почтените Киро и Асен“, а и не предприе нищо, след като стана публично известно как е пренебрегнал основния закон на държавата. В този смисъл е добре да продлжават да ни управляват хора от „кохортата му“, за да стане напълно ясно, че там са не само НАТО-вски възпитаници, но и хора, събрани от общ интерес, който постигат с престъпни действия.

Другият вариант е „експертно правителство на националното спасение“, което може да се състои от ГЕРБ, ДБ, ПП и Български възход. Според източниците ни обаче, въпреки общата шапка от посолството, тази коалиция трудно ще се състои. Много по-вероятно било правителството да е от ГЕРБ, ДПС и БСП. Трите партии, без Български възход – които са готови да пристанат на когото и да е, имат 128 депутати.

В момента това, което спира съчиняването на тази коалиция е надеждата, че все някак десните ще се обединят. Когато това не стане, ще се премине на вариант 2. Твърди се, че Корнелия Нинова чака с нетърпение да бъде поканена. Дори били коментирани трите министерства, които трябвало да останат за БСП – това на икономиката, на туризма и на земеделието.

Едва ли някой ще се учуди от поведението на единствената лява партия у нас, която вече управлява в напълно дясна коалиция. Поведението на Нинова е еднозначно. Не случайно тя презентира за председател на НС Вежди Рашидов. Депутатите й подкрепиха гласуването с хартиената бюлетина, която – според запознати, дава безспорно предимство на гласоподавателите за ГЕРБ и ДПС. Тя обаче имала едно изискване – да бъдат отстранени от властта хората на Румен Радев. В това упражнение госпожа-другарката определено има конкурент в лицето на служебните министри, част от които отстраниха хората на ПП и върнаха на техните места тези от ГЕРБ.

За никого не е тайна, че политиката у нас е мръсно занимание от хора, които често са останали без гръбнак. За това и малцина от тях реално мислят и работят за народа. Можем да се обзаложим, че в момента, в който Нинова получи предложение за участие в коалиционно правителство, с радост ще го приеме. Полза за партията, естествено, няма да има никаква. Но тя е обградена от същества като „медузата“ Борислав Гуцанов и е напълно наясно, че каквото успеят неколцината да консумира от властта в последните години на парламентарно представената БСП, това ще си остане, категорични са запознати с процесите в родната политика.