Българи от Валенсия събират подписка срещу назначаването на Пламен Георгиев за генерален консул в града, съобщи bstv.bg.

Хората се обръщат към премиера Бойко Борисов и външния министър Екатерина Захариева с думите, че са възмутени от назначението и търсят отговор на въпросите провеждан ли е публичен конкурс за заемане на длъжността и какви езици владее Георгиев.

Сънародниците ни в Испания заявяват още, че не приемат доводите на властите за назначаване на Георгиев, че същият е имал изключително добри контакти с испанските правоохранителни органи.

Припомняме, че Пламен Георгиев прекара в отпуска мега скандала „апартаментгейт“, въпреки, че имаше изрично разпореждане на премиера Бойко Борисов замесените да си подадат оставките. Шефът на КПКОНПИ бе уличен, че е един от овластените, сдобили се с жилища на занижени цени и е превърнал тераса, „която не е негова“ в барбекю-зона.

В деня, в който прокуратурата се произнесе, че Георгиев е невинен, той си подаде оставка и тя бе гласувана мълниеносно от НС.

Мълниеносно същият бе назначен за прокурор, а часове по-късно – определен за консул във Валенския.

Така Пламен Георгиев успя да смени 3 висши длъжности в държавата за 10 дни, доказвайки, че е изключително ценен кадър.

Мотивите за последното назначение – знаел испански език и имал добри отношения с местните правоохранителни органи.

Днес вече стана ясно, че владеенето на испански език е пресилено, познанията на Георгиев били на начално ниво. Защо същият „има добри отношения с испанските власти“ и доколко това отговаря на истината – остава съмнително. Факт е, че държавата в лицето на различни органи и институции не е единодушна дали има престъпления с жилището на Георгиев и терасата, която ту се обявява за законна, ту – за събаряне.

rns