Бързо полицейско производство е образувано срещу 19-годишен младеж от Пет могили, който вчера отказа да спре за полицейска проверка и след преследване катастрофира в бус на МВР. Тече разследване срещу униформения, който прострелял брата на шофьора, който побягнал след транспортния инцидент.

Това съобщиха от Апелативна прокуратура Варна.

Припомняме, че вчера около 11 на входа на Ген. Колево полицаи опитват да спрат опел по съмнение, че вътре се возят крадци на орехи от крайпътните дървета. Али М. шофирал автомобила на баща си, но отказал да спре. Шофьорът продължил движението си и се наложило да бъде преследван от полицейски екип с микробус „Фиат Ивеко“. Въпреки подадения звуков и светлинен сигнал, Али М. не се подчинил. В края на селото той направил пътно-транспортно произшествие, при което се врязал в полицейския микробус.

След инцидента е установено, че Али М. никога не е притежавал свидетелство за управление на МПС. Двамата му спътници побягнали в опит да се укрият.  Полицейският екип отправил предупреждение към бегълците да спрат. След това един от служителите произвел два изстрела със служебното си оръжие. Един от младежите – 17-годишният Осман, който е брат на неправоспособния водач, бил ранен. Настанен е в болница без опасност за живота. Продължава  издирването на третия участник, който също е от село Пет могили.

Под ръководството на Районната прокуратура в Девня следовател от Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура във Варна  разследва действията на полицая, произвел изстрелите срещу беглеца, с които причинил лека телесна повреда на 17-годишния Осман.

RNS