Борисов е зависим! Не може сам да взема решения! Прави го, но не е правилно! Ние сме коалиция и общото говорене трябва да се случва. Решението за оставките е било прибързано и вчера беше корегирано.

Това заяви в студиото на Нова телевизия Валери Симеонов – лидер на НФСБ, част от управленската коалиция в третото правителство на ГЕРБ.

И още:

„Оставките на тримата министри не са отпаднали. Веднага след вота – в сряда, ще седнем и ще говорим спокойно за тях. Аз лично не виждам причина за тях. Работил съм добре и с тримата. И тримата са ми мили.

Моите управленски проценти клонят към тезата, че обществото силно се влияе от конспиративните теории. Те дълго време са избуявали и са насложени в обществото. В сряда трябва да обмислим как медийно и в обществото стои правителството.

Взехме решение тотално да се промени системата на студения резерв. Има упреци, че ТЕЦ-Варна, получава студен резерв, който преди това берше определен за държавната Марица-Изток. Собственик на ТЕЦ-Варна, е Ахмед Доган. Това беше голяма грешка. Още тогава бях против. Сега трябва да се изясни защо е взето това решение. Сега драстично ще се намали този студен резерв. Има много публикации, че всичко през Белослав е пак на Доган и се прави, за да измести държавното пристанище към частното му на ТЕЦ-Варна. Две руски дълбачки удълбочават канала до ТЕЦ-а за това. Това е част от обвиненията за обвързаността ни с ДПС.

От 2014 г. аз лично и съпартийците ми се борим против безобразието на „Росенец“. Вчера приключи първата проверка на РДНСК и се установи, че е изграден незаконнен вълнолом с дължина 200 м навътре в морето. Той ще бъде премахнат. Има още 4 обекта, които са незаконни, които също ще бъдат разрушени.

Безобразие е да се прехвърли общинския път на частен собственик от общинския съвет.

В протестите няма партии с изключение на партизанските отряди на БСП и такива, командвани от Китай.

Не сме се вкопчили като маймуни в палмата за управлението.

Да оставим президента да потъва в собствения си сос. Той потъва. Да каже Радев какво е свършил за последните години. Аз мога да кажа.

ДПС е проклятие на прехода. Тя разделя всячески българското общество. Никога с ДПС. Тя паразитира и не трябва никога да бъде в управлението.

Не съм сигурен, че ако правителството подаде оставка ще разбера. Вероятно е да го науча от Вас. Но, дано не става!“

Всъщност удълбочаването на канала е до Пристанище Варна-Запад, и всички знаем, че се прави, за да газят по-големи кораби. Така трафикът през Варна до пристанище Варна-Изток ще се облекчи и то вече няма да е за промишлени и търговски нужди, а за туризъм.

Държавното пристанище в момента е монополист и се губи възможността друго – частно, да предлага по-добри условия, за да може ползващите да имат избор.

Начало