Валери Симеонов като ябълка на раздора! ДПС поиска оставката му, Цветанов: Несериозно е!

ДПС поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов отново и изпрати писмо до европейските институции. Зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов определи действията им като „несериозно е това“.

„Писмото ни е израз на нашата загриженост за бъдещето на страната и е в интерес на държавата. Призовахме ГЕРБ да предприемат решителни действия относно националистите, но такива-няма.“, обясни лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

И добави: „Докато в Европа системните партии избягват и полагат много усилия да не съставят коалиция с националистически формации, то в България националистите участват във властта. От трибуната на НС заявихме – или оставка на Валери Симеонов, или на цялото правителство“.

От своя страна зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов съзря политическа криза в искането на ДПС, заяви, че това искане е несериозно и припомни: „Когато има политическа криза, тя рефлектира пряко на икономическото състояние, бизнесът започва да е неспокоен, потреблението започва да намалява“.

Той припомни, че за следващата година ще има повече пари за заплати в бюджетната сфера без да се вдига дефицитът, а икономическият растеж ще е над 3,8%.

„Това са политиките, около които трябва да се концентрираме и опозицията може да дава алтернативни решения, с които ние можем да се съобразим, когато са в интерес на държавата. Ние не трябва да се обиждаме на изказванията на опозицията, защото това е политическият живот, за мен е важно да не преминаваме границата на възможността да си говорим по важни въпроси за страната, защото ние, както и останалите партии, разчитаме да сме единни и обединени по национални каузи и приоритети, които са в интерес на всички“, обобщи Цветанов.

RNS