Валери Симеонов налял над 1 млн. лв. държавни пари в частната си ТВ

Велизар Енчев, който влезе като депутат от Патриотичния фронт, и месец по – късно го напусна, за да стана независим, обвини лидера на НФСБ Валери Симеонов, че харчи държавни пари за частната си телевизия „Скат“.

Енчев, който доскоро работеше в телевизията на Симеонов и е наясно с задкулисието в нея, поиска промени в закона за политическите партии, с която да се забрани  парите от държавната субсидия да се прехвърлят към частните медии на лидерите им.

Депутатът внесе законопроект в НС, в предлага за агитация и реклама формациите да могат да харчат до 10% от субсидията за една медия.

Енчев цитира справка от годишните финансови отчети на НФСБ за 2014 г. и 2015 г., според които три, свързани с Валери Симеонов фирми, са получили над 1 млн. лева от държавна субсидия. Това са „Скат“, „Скат тв“ и „Скат транс“.

?????????????????????????????????????????????????????????
Поредният патриот с държавни пари

„При сегашния закон това е законно, но е неморално. За да се постави знак за равенство между закон и морал, необходима е спешна промяна в закона, която да ограничи подобно преливане на държавни средства в частни медийни компании“, мотивира се Енчев.

Той предлага още държавната субсидия да се получава да три транша, а не всеки месец както е сега.

Ако до 31 декември на съответната година парите не са похарчени, те да бъдат вращани в републиканския бюджет. Превръщането на партиите в банки, които трупат лихви, опорочава демократичния процес, категоричен е Енчев.

RNS.bg