Варненец-рецидивист вършее в Търговище, обсебва телефони, кара без книжка, вдига „на главата си“ игрална зала

Варненец-рецидивист, е с повдигнати три обвинения за различни престъпления от Районна прокуратура Търговище, съобщиха от Апелативна прокуратура Варна.

Днес искането на Районната прокуратура в Търговище да бъде определена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 32-годишния варненец, е уважено от състав на Търговищкия районен съд.

Деян Т. е привлечен като обвиняем за обсебване на два мобилни телефона, извършено на 15 – 16 октомври 2017 г. при условията на опасен рецидив. Наказанието за това престъпление е лишаване от свобода от 3 до 10 години, лишаване от права и конфискация. Телефоните били предоставени от собственичката им, но Деян отказал да ги върне, като ги предоставил като залог в заложна къща в Търговище.

На 18 октомври тази година той управлявал автомобил без свидетелство за управление, което му било отнето още през февруари. За деянието Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 1 до 3 години, както и глоба от 500 до 1200 лева.

На 29 октомври 2017 г. в игрална зала в Търговище при условията на опасен рецидив Деян извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Между 7 и 7,30 часа сутринта той блъскал машините за хазартни игри, хвърлил стол, псувал и правил неприлични жестове. Ако опасният рецидивист бъде признат за виновен по обвинението за хулаганство, може да бъде наказан с лишаване от свобода от 1 до 6 години.

Справка за съдебното минало на 32-годишния Деян Т. от Варна показва, че е осъждан 10 пъти за различни престъпления. Преди да извърши трите нови деяние, той бил освободен от ареста, където пребивавал с най-тежката мярка за процесуална принуда по друго обвинение.

Определението на Търговищкия районен съд може да се обжалва пред Окръжния съд в града.

RNS