За скандално отношение на полицаи към жертва разказва потърпевша варненка. Вместо да извършат оглед на място и евентуално да търсят извършителите, служители от Трето РУ-Варна, й заръчали добре да изчисти колата и да им я откара.

Ето и публикацията в социалната мрежа на Борислава Елчина:

2

От последвалите коментари става ясно, че описаното съвсем не е единичен случай, а системна практика.

3

Много от българите, включително и от варненци обаче, са уморени от постоянното хленчене от страна на служителите на МВР.

Наскоро същите получиха поредното увеличение на заплатите. В замяна не предлагат очакваното качество на работа.

Твърде често служителите на реда се оправдават с липса на средства, време, кадри. Реално обаче – какъвто е и случая, еднолично разпореждат да бъдат заличени уликите за извършено престъпление. Така самите те стават подбудители към извършване на престъпления и превръщат потърпевшите от посегателства в извършители на други престъпления.

3

 

Запознати коментират, че и опита да се заличат уликите в случая, не е инцидентно за Трето РУ. Случаят е още по-тежък, защото същите отчитат и озоваване по сигнал на 112.

За да се задейства тежката машина на МВР трябва да се преодолеят редица спънки от обективно естество. Най-често това е непосилно за работещите в системата поради опошления подбор при назначенията, както и липсата на потенциал у ръководните кадри, които да контролират подчинените си.

През цялото това време, в което гражданите напразно очакват полицаите да работят за тях, последните си получават заплатите от тези, за които не желаят да работят.

RNS