Васил Божков, който има 18 обвинения, днес неочаквано похвали прокуратурата. Това стана, след като дни наред бизнесменът твърдеше, че по сигналите и доказателствата, които е депозирал или е готов да представи, не се работи. Часове по-рано Специализираната прокуратура публикува съобщение, от което стана ясно, че във връзка с разследването срещу Васил Божков са разпитани премиерът, финансовият министър – 2 пъти, и председателят на финансовата комисия в 44-ото НС.

Ето какво написа Божков на личната си страница във фейсбук:

васил божков, прокуратура

По-рано Специализираната прокуратура съобщи, че по воденото разследване срещу Васил Божков се събират и проверяват както доказателства, които разобличават обвиняемия или отегчават неговата отговорност, така и доказателства, които оправдават обвиняемия или смекчават отговорността му. Категорично било установено, че изтеглените на каса пари, са били предоставяни от банката единствено на собственика на сметките, от които са теглени.

Спец прокуратурата: Разпитахме Борисов, Горанов и Стоянова по делото с обвиняем Васил Божков

Според законите в България, единствено собственик на банкова сметка или изрично упълномощено за целта лице, може да се разпорежда с авоарите във финансовата институция.