Австралийците, които са в тежък локдаун от седмици, излязоха по улиците в мащабни протести, след като правителството заповяда всички строителни работници да се ваксинират. Изпълнителната власт отне и редица социални привилигии на бранша, сред които столови за хранене и стаи за почивка.

https://www.youtube.com/watch?v=cQPQ_9sVtE0https://www.youtube.com/watch?v=8Nj6s5VVo78&feature=youtu.be

Протестите ескалират в Мелбърн, след като стана ясно, че един чиновник ще отговаря за здравето им. Първоначалната уговорка бе ваксина, която да не позволи на хората да се разболяват. След това стана ясно, че за същата цел е необходима втора ваксина. В момента тече трето ваксиниране с подготовка за четвърто.

На практика се оказва, че на всеки 2 месеца австралийците трябва да се ваксинират, слад като срокът на действие падна от 8, на 6, на 4 и до 2 месеца.

Съществува ли реално ковид катастрофа в Австралия?

Според официалните данни в Австралия от 2 юли до 21 септември заболелите са 1688 души. В САЩ за подледната седмица регистрираните заболели са 134 036 души. Т.е. заразяемостта в САЩ е 83 пъти по-висока. Да припомним, че по население САЩ е 12 пъти по-голяма от Австралия.

В Австралия загиналите са 11 души. В САЩ смъртността е 186 пъти по-висока.

Защо тогава в Австралия е такъв проблемът? Кой го превърна?

Рестрикциите стигнаха до там, че всякакви задгранични пътувания са забранени. Фактически около Австралия е опъната желязна завеса. Дори австралийци, напуснали континента, нямат право да се върнат повече в родината си. За каквото и да е пътуване трябва правителствено разрешение. Забранени са и междущатните пътувания. В 6 от щатите работи приложение, което разрешава каквото и да е движение след отговори на определени въпроси, локализиране и снимка с телефона на лицето на желаещите да се придвижат. Щатът Виктория въведе вечерен час, а Парламентът спря работата си. На улицата са изкарани полицаи и военни, които да се справят с хората, които не се подчиняват на новите правила. Всичко това – заради 11 починали.