Премиерът Бойко Борисов бе удостоен с почетния девети дан по таекуондо при посещението си в Южна Корея. Министър-председателят, който има и черен колан по карате, трябваше да премине през „изпит“ – чупене на дъска с ръка. Нарочената за счупване бе държана от дете, което преди това участва в демонстрация. Борисов се справи от първия път. Веднага след това му бе връчен сертификат за девети дан. Премиерът бе облечен в кимоно върху официалния си костюм.

Премиерът си спомни как „по времето на режима“ у нас е било забранено да се тренира таекуондо. Борисов много пъти е разказвал как като пожарникар е започнал тренировки по карате, макар и това бойно изкуство да е било забранено.

След получаването на девети дан министър-председателят държа реч за идеалите, които възпитава таекуондо. Според него най-важният урок бил да не се страхуваш от нищо.

Припомняме, че тренирането на бойни изкуства у нас беше забранено за кратко след меле между агитките на „Левски“ и „ЦСКА“ през 80-е години. След това ветото падна. Повече от интересно е защо премиерът се бърка, че „през режима“ имало забрана за тренировки и ако това е било така, как той лично – възпитаник на ВИПОНД и преподавател там, член на управляващата БКП, е нарушавал правилата.

ВИДЕО Фейсбук Бойко Борисов