ГЕРБ е най-малко нехаресваната партия, като гледам колко хора са гласували за нас. Мая Манолова с 96% нехаресвания смята, че може да управлява.

Това заяви премиерът Бойко Борисов преди началото на заседанието на Министерски съвет днес.

Ето още какво министър-председателят:

Заради тези, дето са много гласовити, не можем да излезе да се зарадваме, че сме ги победили – всичките. С 10%. 5-а поредна парламентарна победа от общо 14 за ГЕРБ. Тяхната игра най-вероятно ще бъде да предизвикат още хаос.

Виждам огромна безотговорност у другите партии. Дори някои искат да има нови избори, въпреки 150 млн.лв., които похарчихме вчера.

Оттук – нататък, с над половин милион избиратели, колегата – политик – Слави Трифонов, трябва да излезе и да си поеме отговорност. За това най-колегиално го моля да почнат да си правят мнозинството, кой ще е председател на НС, кой ще е в правителството, кои ще се членовете на комисиите, зам.-министри, областни управители. Това е много отговорна задача.

Да не се оправдават! Да не дезертират! Ако им е нужно съм готов да имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят. За мен е важно да има стабилно управление в държавата. Аз си обичам държавата. Искам бизнесът да се чуства спокоен. А, той може да бъде такъв, само когато има парламент, правителство, които работят.

Аз ясно съм казал. Партията се представи прекрасно след толкова години управление. Партиите, които бяха в опозиция, не само не вдигнаха, а се сринаха.

Аз Ви благодаря за работата, за всичко, което сте направили.

Ако толкова им се вижда тежка политическата обстановка, новите избори не са решение – събира се това събрание сега и се свиква Велико Народно събрание. Нека се внесе проекта на президента Радев. Да се промени системата. Да стане мажоритарно и да почнем на чисто.

Защото е много лесно да се протестира, но някой трябва да работи, сега е техния ред.

Гледали сме го при Орешарски, сега ще е по-лошия вариант.