През последните 5 г. Бойко Борисов си отглеждаше вътрешнопартийната опозиция в БСП. Тази опозиция работи на последните избори за Продължаваме промяната. От вчера ми искат оставката едни, други ми пишат да не подавам оставка. Странното за мен е, че оставката ми иска служебното правителство през говорителя му Антон Кутев и инициативния комитет, с който подкрепихме Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат.

На първите бих казала да си гледат кризите, имат много спешни проблеми за решаване. На вторите – да се съсредоточат в балотажа.

Аз поемам цялата отговорност за резултатите и за това, че 5 години мълчах за всичко, което си случваше в БСП, за да не съсипвам имиджа й. За това днес подавам оставка. В събота подадената от мен оставка трябва да бъде констатирана от конгрес. До провеждането му съм председател. След това се избира заместник – един от сегашните, който трябва да организира провеждането на нов конгрес за избор на председател. До тогава ще водим активни и отговорни преговори за съставяне на правителство и извеждане на държвата от кризата.

Това каза преди секунди Корнелия Нинова – председател на БСП за България.