НАТО привежда всичките си сили в пълна бойна готовност заради ситуацията в Украйна. Изпращат допълнителни военни подкрепления в Източна Европа. Испания и Нидерландия предвиждат да изпратят изтребители в България. Всичко това четем на официалната страница на НАТО, информираме се и от чуждите медии, въпреки крещящото мълчание на правителството и на главнокомандващия.

Това заяви лидерът на ГЕРБ – Бойко Борисов.

Искано ли е и давано ли е разрешение за разполагане на чужди войски у нас, допълни Борисов, който припомни, че в края на м.г. военният министър е заявил, че няма нужда от НАТО-вски войски у нас.

15 минути след решението на НАТО президентът на Румъния свика консултативен съвет. Да не се събудим във война, без да знаем за това, коментира още Борисов.

За това внесохме подписи за свикване на извънредно заседание на НС, информира още лидерът на ГЕРБ, според когото трябва много по-активна позиция на управляващите от сегашната.

Надявам се премиерът, външният и военният министър да обяснят в Народното събрание какво точно се случва и какви ще са действията им, завърши Борисов.