45 дни, след като алармирахме местната и държавна власт за незаконна дига – 4 метра висока и 200 метра дълга, направена с пясък от морето на плажа в Каварна, чийто наемател е Валентин Николов – Цуци, нито една институция не е предприела действия по установяване на нарушителя и премахване на съоръжението.

Това установи наша проверка преди ден.

Още по-обезпокоително е, че според местните хора незаконната дига е била факт към момента, в който Басеинова дирекция е правила проверки и съобщи официално, че всичко е наред.

Работата на тежка техника, с която е гребан пясъка и струпан по цялата дължина на плажа, е останала „невидима“ за наемателя Валентин Николов, чийто хотел е на метри от нея и чиято е отговорността за случващото се на плажа.

Краде ли Цуци пясък от морето, като го изгребва наесен пред едно от заведенията си на плажа, а пролетта го извозва пред хотела си в Балчик, за да му „направи“ плаж, и той ли „мотивира“ държавните служители да не си вършат работата, предстои да изясним.

Припомняме, че по Закона за устройство на черноморското крайбрежие, всякакви дейности, свързани с тежки машини, са абсолютно забранени. Всякакви закони обаче са безсмислени, след като компетентните органи не ги правоприлагат.