(ВИДЕО)Предали се терористи в Алепо разказаха за финансиране от Турция и инструктори от САЩ

Предали се сирийски терористи в Алепо разказаха как САЩ ги учели да убиват.

Путин нареди да бъдат изведени от Алепо всички останали бойци.Съдбата на

екстремистите, които са решили доброволно да сложат оръжие – вече има повече от две хиляди – ще бъде решена от сирийските власти. По принцип става въпрос основно за амнистия, но само след щателна проверка на всеки. Много от тези, които бяха окупирали източно Алепо, твърдят, че са били принудени да го правят, сега се разкайват и разказват подробности за военната си подготовка.

Сега и двамата са под домашен арест, но от присъда не са застрашени. Терористите казват, че се покайват, и уверяват, че не искали да се бият – като твърдят, че са били принудени под заплаха от екзекуция. Сега призовават тези, които все още се съпротивляват, да последват техния пример, а не да слушат своите командири.

„Нашите командири изкривяваха исляма и с измама зомбираха младите мъже и юноши, на които казваха, че ако бъдат убити, отиват в рая,“ – каза Абдурахман.

Към своите командири, амнистираните имат сериозни претенции като слабо заплащане , също ,че са зле хранени и това ,че „Призоваваха за война срещу неверниците и въпреки това, веднага след като стана напечено, главните веднага се оттеглиха“.

„На техните семейства и близки през всички тези години, нищо не им липсваше. Нито продукти,нито жилища. Когато армията започна атаката, те си взеха парите, колите, роднините, и избягаха на юг от Алепо. После разбрахме, че сме били измамени, „- каза Ахмад.

Парите попадали в ръцете на бандитските лидери, според бившите бойци идвали от чужбина.

„Нашата група е финансирана от Турция, имаше много чужденци, само турците бяха 15 души. Изпращаха ни на курсове в Йордания, Катар, Турция и Саудитска Арабия. Военната подготовка и обучение, извършваха американски инструктори, „- каза Абдурахман.

Бившите бунтовници разказват, че тези съседни държави не само им осигуряват инструктори от САЩ,  за да ги подготвят за професионални терористи, но също така им доставят оръжия.

„Ние получавахме оръжия от Турция, Катар и Саудитска Арабия. Това бяха минохвъргачки, мини и американски противотанкови установки ТОУ. Доставяха ни ги под прикритието на камиони с хуманитарни помощи „, – каза един от тях.

Както амнистираните разказаха, американските инструктори ги учели как да разпределят оръжия и боеприпаси, как да изберат места за своите складове и опорни пунктове.Съветвали ги, че най-добрият начин е – в болници и училища, както и тези, които са построени много стабилно. В допълнение, най-важното – американските съветници учели  децата да правят бомби и стрелят с автомати, а не на математика или литература. На новата държава, създадена от сирийските терористи, образовани хора не били необходими.

Училищата в Алепо бяха затворени. Светското образование забранено, позволено само религиозното . Ето защо, хиляди момичета и момчета от тези квартали, не само не могат да намерят на картата на Сирия своя град Алепо, но дори не знаят да четат и пишат.

Училищата в източните квартали в момента се разминират от сапьори. Уроците трябва да започнат най-рано през този месец. А децата се нуждаят, от дрехи и храна. „Центр по примирению сторон“ донесе на децата в Алепо топли дрехи, събрани от благотворителни организации в Русия.

RNS