Международната коалиция оглавявана от САЩ, нанесе авио-удар по позиции на проправителствените сили недалеч от сирийската провинция Холмс. По заявление от щаба на коалицията, отрядът на сирийската армия (намиращ се в собствената си държава и разузнавал позициите на терористите), „е действал в пределите на установена зона на деескалация, което е причинило удара“. 

Това се случи в южната част на страната, близо до границата с Йордания. Американската армия заяви, че подразделението на сирийската армия и бойците от милициите, които се движат в района на град Ал-Танф, представляват заплаха за тях.

Информация за жертви сред военните и доброволците на Арабска република в момента няма.

А междувременно от провинция Хама се получиха доклади за насилие срещу цивилни граждани от терористи. Голямо клане организираха в едно от селата от забранената екстремистка „ислямска държава“ – жертвите са 52 души, включително 15 деца, повечето обезглавени. Освен това, най-малко пет деца бяха убити и над 10 ранени при сирийския град Дераа в резултат на стрелба от бунтовници – ракети са ударили градския парк.

Източник: RT на русском

Превод:RNS