Дарение от медикаменти, животоспасяващи лекарства и 100 тона храни доставиха бойците на Рамзан Кадиров в украинския град Мелитопол. То е от Регионалната обществена фондация „Ахмат-Хаджи Кадиров“ – баща на чеченския лидер, управлявана от майка му Аймани Насиевна.

Ето какво съобщи Рамзан Кадиров по този повод:

Животът в Мелитопол, освободен от украинските националисти, постепенно се подобрява. Започват да функционират правоохранителни и административни органи, установява се обществен ред. Единственият проблем за местните беше липсата на лекарства.

Сега, благодарение на Регионалната обществена фондация на името на героя на Русия Ахмат-Хаджи Кадиров, успяхме бързо да разрешим този проблем. По решение на милата ми МАМА, председателя на РУФ Аймани Несиевна, първата 20-тонна партида жизненоважни лекарства пристигна в Мелитопол.

Сега местните жители ще могат да получават животоспасяващи лекарства абсолютно безплатно по лекарско предписание. Малко по-рано фондацията предостави на мелитополци 100 тона хранителна помощ. Искрено се радвам, че благодарение на ROF успяхме да предотвратим хуманитарна криза и да помогнем на невинни хора, страдащи от произвола на националистическата хунта.

Изказвам искрената си благодарност на скъпата МАМА Аймани Несиевна за щедрата й помощ към жителите на Мелитопол. Искам също така да благодаря на всички, които взеха участие в предоставянето на тази помощ на всички нуждаещи се!

СНИМКА Кадиров и пълномощния представител на президента на Руската федерация в Севернокавказкия федерален окръг Ю. Чайка посрещнах секретаря на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев на летището в Грозни на името на Ахмат-Хаджи Кадиров днес