Заплатите на народните представители да са колкото е минималната за страната. Така те самите ще имат интерес да увеличават заплатите на хората до 1000 лв., а не да ми се смеете тук. Вие – милионерите, които ми обяснявате, че това е невъзможно. Хайде да покажете на хората, че можете като тях. 

Това заявява в програмното си слово при откриването на 42-рото Народно събрание лидерът на Атака Волен Сидеров.

Той настоява още:

  • за незабавно увеличаване на пенсиите до европейските – нищо друго сега не е по-важно
  • държавната партийна субсидия или да бъде премахната, или да бъде драстично намалена
  • за неизплащане на субсидии за партиите, които не са парламентарно представени
  • поправка в Закона за енергетиката, която незабавно ще свали сметките за ток

Само от това, че не се плащат субсидии на партиите, които са минали прага от 1%, но не са влезли в Парламента, държавата ще реализира икономии от 48 млн. лв. Майките не получиха добавките си, защото нямаше 30 млн. лв., мотивира се Сидеров.

Към днешна дата – 2 Парламента по-късно, 44-ото НС на тримесечие си увеличава заплатата, стъпвайки на основата, че средната за страната е нараснала. Въпреки, че официално цитирания й размер е химера за повечето българи.

Единственото, което се дебатира е намаляването на държавните субсидии. Предложение, направено от премиера Бойко Борисов – ей, така – без обосновка и без нов закон за финансиране на партиите, просто, за да: „видим как Корнелия ще издържа партийната си телевизия“.

rns