Изключвам кадрите от спалнята на премиера да са били снимани от охраната или от хигиенните работници, защото те са проверявани многократно. Според мен те са правени от някой, който е близък на премиера, макар да се оказва, че не му е чак толкова близък.

Това заяви в студиото на Би Ти Ви бившият шеф на НСО ген. Румен Миланов.

Достъпът на близки на охраняваното лице до такива имоти трябва да бъде максимално ограничен. Всеки човек на такъв пост и то по целия свят трябва внимателно да подбира близките си и доверени хора. Всеки иска да е близък на премиера, но той трябва по-внимателно да си подбира близките.

По правило служителите на НСО нямат работа в спалнята. Ако охраняваният има нужда от нещо, той трябва да се обади на шефа на охраната.

Реакцията на служителите на НСО на плажа в Росенец при посещението на Христо Иванов там бе коментирана от Миланов като „много зле“.

„Те извършват охранителна дейност там. Тази зона трябва да се обозначи, че е охраняван обект. Второ – те трябва да се легитимират. Те са можели да кажат на Христо Иванов: „Ние сме еди кои си, охраняваме обект и оттук не можем да ви пуснем“. А не да го бутат и да го блъскат. Още повече, че не е имало никаква пречка Иванов да остане на плажа и да забие знамето, което е носел“, каза още Миланов. Облекото на охранителите също бе окачествено от него като недопустимо.

„Ако охраняваният обект се съблече по бански, това не означава, че и служителите на НСО трябва да се съблекат“.

ВИДЕО Сухиндол ИНФО, Афера

Начало